Ihan suotta jännitettiin sitä palaveria kaavoitusarkkitehdin kanssa. Hän oli tosi mukava nainen, jolta löytyi kaiken kukkuraksi kiva uusi idea.

Hän halusi autotallin luonnoksen, koska se tosiaankin oli suunnittelutarvepapruissa merkattu niin suureksi. Hän tahtoi vain varmistua, ettei siitä seuraa ympäristöllisiä- tai meluhaittoja. Reiluuden nimissä pienennettiin sitten papruihin talon kooksi 300m2 ja tallille vaivaiset 100 tai 150m2. Puolisentoista kuukautta pitäisi näitä papereita nyt odottaa.

Eritaso-pulpettikatosta ei aiheunut mitään ongelmia. Arkkitehti heitti vain kivan idean, että voitaisiinkin tehdä harjakatto, johon yhdistettäisiin olohuoneen kohdalle kattolyhty. Törmäriksihän me tupataan tuota kotoisammin kutsumaan... Törmäri olisi siis toisen puolen lappeen jatke, eikä suinkaan sellainen tötterö keskellä kattoa. Katsotaan nyt, mitä siitä saataisiin kehiteltyä.

Mestari on juuri tällä hetkellä palaveroimassa Kastellin sedän kanssa. Kaivurimme Ilkka oli suositellut tätä kaveria Mestarille, ja kaveri soittikin varmaan heti tunnin kuluttua, sunnuntai-iltana. Olisin ylen tyytyväinen, jos talo pykättäisiin pitkän tavaran sijasta pre-cutina. Voisin kuvitella, että näin todennäköisesti selviäisimme raksaprojektista ilman avioeroa... Ü Vaan tästä palaverista lisää sitten kun Mestari kotiutuu.

Suunnittelutoimiston kanssa homma tietysti menee sitten uusiksi. Kastellin toikmitukseen kuulunee rakennuslupa- ja rakennepiirrustukset. Valvonta kuitenkin pysyisi edelleen nykyisellä suunnittelutoimistolla, jos siihen vielä suostuvat. Minusta olisi jotenkin turvallisempi vaihtoehto, että suunnittelija ja valvoja tulisivat eri puljuista.

Nykyisen talon sauna on nyt laitettu. Uudet sähköt vaan pitää vielä vetää saunalle. Muuta hommaa on parin vesiputken uusiminen, sähköjen fiksaaminen loppuun, vaatehuoneen maalaus ja olohuoneen tapettien vaihto. Sitten vois pirtin pistää myyntiin!