Ta-daa ja jippijaijee! Nyt on suunnittelutarveratkaisu plakkarissa - ja kaks viikkoa ennen ajateltua. Eipä oltais uskottu, kun edellisviikonloppuna soukkailtiin pitkin Helssinkiä. Kertakaikkisen upea fiilis! Todistus lainvoimaisuudesta pitää vielä erikseen tilata Hämeenlinnan hallinto-oikeuden kirjaamosta kuukauden päästä kun valitusaika loppuu.

Pari reunaehtoa ratkaisuun tuli. Asuinrakennuksessa tulee olla pääosin harjakatto, osalla rakennusta sallitaan pulpettikatto tai kattolyhty. Terassien katosten tulee olla keveitä ja pääosin teressin kattojen ei tule ulottua julkisivun nurkkaan asti tai sen ympäri. Eli noilla maneereilla saadaan kulku pääovelta kodinhoitoon tai ruokailuterassille asti katettuna. Autotallin tulee olla alle 7m leveä, mutta se nyt ei ole pulma. Oikein hienosti ja nopeasti homma sitten loppuviimeksi hoitui.

Huomenna tulee Kaivurimestari paikalle, ja alkaa suhaamaan tietä riittävän kantavaksi. Samalla hän repii kantoja ja pintamaata rakennusten kohdalta pois ja tasaa taapelille paikan. Sahurin kun pitäisi tulla kenttäsahansa kanssa paikalle pääsiäisen jälkeen.

Kaivurimestarilla kun on noita kavereita niin julmetusti, niin poraukset saataisiin hänen tuttunsa kautta mahdollisesti tosi edullisesti. Käyttövesi- ja maalämpöporaukset hoituisivat yhteishintaan noin 5k€. Tähän asti pelkästä vesikaivosta paras tarjous on ollut 4,2k€.

Kaivurimestarin yksi eläkkeellä oleva putkimiestuttu taas saattaisi tulla tsekkaamaan kaikki putkitukset. Tällöin voitaisiin hoitaa koko homma itse, kun putkikamat saataisiin tutunkauppaa tosi edullisesti. Osaamisestahan tuo putkitushomma ei nimittäin ole kiinni, vaan siitä, että joku suostuu tulemaan tarkastamaan itsetehdyt työt...

Tänään kaikki näyttää kovin auvoiselta, vaikka työmaan ensimmäinen tapaturma onkin jo sattunut. Nuori, erittäin vauhdikas koiramme törmäsi sähkökaappiin. Onneksi siinä ei käynyt sen hullummin, mitä nyt jonkin aikaa onnuskeli.

Lis. Pieni huomautus iltaisen tontilla käynnin jälkeen: Kaivurimestari olikin siellä jo hommissa - eli talon rakentaminen on nyt virallisesti aloitettu 17.3.2008. Ta-daa. Kaivurimestari ei meinannut ehtiä edes kaffelle, se kun vaan tekis hommia koko ajan. Hyvä niin.

1394049.jpg

Ja Appiukko perhana oli mennyt kaatamaan mun pienet koivuni, vaikkei niihin ollut lupa koskea. Perhana, se sitten ehtii sen moottorisahansa kanssa joka paikkaan!