Rakennuslupa tuli vihdoin postissa. Nyt siitä saatiin kopsu, joka saatiin toimitettua pankkiin, joka toimittaa sen käräjäoikeudelle, jotta saadaan vihdoin lainhuuto tehtyä. Eipä se olekaan paljoa myöhässä kaikenlaisten koukeroiden takia. Kauppakirjassa kun lukee, että rakennusluvan evääminen purkaa kaupan, niin käräjäoikeus ei käsitellyt lainhuutoa ennenkö rakennuslupa oli ok. Ei mitenkään, vaikka määräaika meni umpeen helmikuun lopussa. Tosi kiva. Mitäs jos oltais rakennettu vasta 10 v päästä - tai ei koskaan? Suunnittelutarveratkaisun lainvoimaisuuden todistus tilattiin tänään paikalliselta hallinto-oikeudelta. Kyllä on kaikenlaisia koukeroita. Tuo juttu oli unohtunut kokonaan, ja sen olisi saanut hakea jo 14.4.

Kameraa tyhjennellessäni löysin sieltä muutamia kuvia, jotka tulevat näin jälkijunassa. Ensin pari kuvaa lätkäämättömistä pohjista, kuvat on otettu jossain 17.4 tienoilla.

1498551.jpg

1498559.jpg

Tässä on anturan alitus lämpö- ja käyttövesiputkille ja vesipumpun sähkönsyötölle.

1498546.jpg

Rouva Assari sitten löytää tontilta kaikenlaista oleellista. Päivänä muutamana oli tarkoitus mennä katsomaan hienon hienoa taapelia ja sen hienoja lautoja. Just. Mitä näkee meidän Rouva - no tietenkin vain ja ainoastaan tontin ainoan näsiän! Vaan kyllä se onkin hiano.

1498541.jpg

Tänään taas paljastui, että koko tontti on oikeasti sinivuokkojen peitossa. Niitä on siellä ja täällä, yksittäin ja ryppäinä. Niistä saa siirtämällä upean lepikon pohjan saunan terassin eteen... Ja meillähän ei sitä puutarhaa siis rakennettu.

1498536.jpg

Nyt on tosin mielessä sahausjätekuorikkeista pitkospuita, kotkansiipipolku sammaleiseen kuusimetsään, pari rhodoa sinne tänne, vuokkolehto, ihan pikkuinen puro takaterassin viereen, kuunliljoja harkittuihin paikkoihin ja istutuskaukalot terassien ympärille. Ei toki sovi unohtaa ajatusta korotetusta salaattipenkistä, johon koirat eivät yltä pissimään... On hyvä asia, että naapurin täti lupautui myymään meille vaikka koko 5ha heidän maitaan, jos haluamme ostaa. Ja sehän ei ole halusta kiinni vaan rahasta. Pärkkele. Ehkä pitää odottaa pari vuotta, ennenö uskalletaan mennä edes kävelemään heidän metsäänsä, ettei tule oikeasti hinku hankkia lisää. Ehkä meille hetkeksi riittää tuo hehtaari.