Onpa mukavaa, että juhannus on ohi. Rakentajalle jussi tietää sitä, ettei naapureiden takia voi aloittaa hommia kovin aikaisin, ja illalla pitää lopettaa ajoissa. Jotain so called sosiaalista kanssakäymistäkin pitäisi kuulemma ehtiä harrastaa – vaikkei voi, kun raksa-aika kärsii. Ja ennen kaikkea se tietää sitä, että rautakaupat ja tukut ovat kiinni juuri silloin, kun tavara loppuu. Mrh.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Näinhän se kävi meillekin. Ilmastointiputkistoista puuttui tiettyjä yhteitä ja villaa oli tasan puolet liian vähän. No, laitettiin sitten tulopuoli paria yhdettä vaille kuntoon ja paikoilleen. Kiitos taas KooHoo avusta! Poistopuoli mallailtiin maassa valmiiksi. Sitä voipi väkertää valmiimmaksi sitten viikolla, kun Mestari on yksin hommissa.

 

Ensimmäinen seinä on valmis! Saatiin villoitettua ja levytettyä ulko-oven viereinen seinänpätkä tänään. Oli jotenkin hirmu hieno fiilis, vaikkei justiinsa muuta saatukaan tehtyä. Sitä hommaa nyt jatketaan ilmastoinnin ohella tämä viikko.

1668357.jpg

 

Levytystä tehdessä vaan huomattiin – siis vasta nyt – että Timpurilta on jäänyt yksi runkotolppa uupumaan. Täytyy huomenna soitella vastaavalle ja kysyä, miten menetellään. Timpurille oli sattunut toinenkin pieni moka. Saunaterassin lipan palkit oli kiinnitetty liian lyhyillä ja leveillä kulmaraudoilla. Levytys olisi ollut hitusen hankalaa. Noh, raudat meni sitten vaihtoon. Sen homman vaan joutuivat Mestari ja veljensä tekemään, kun Timpurin koulupojat sekä Timpuri itse olivat jo Jussin vietossa kun moka torstaina huomattiin… Timpuri sitten lupasi tulla talkoilemaan jotain muuta hommaa korvaukseksi. Hän voi meidän puolesta vaikka talkoilla saunan seinien ja hormin muurausta.

 

Tässä vielä pari kuvatusta:
Kodinhoitohuone eteisestä katsoen

1668324.jpg

 

Koko talo ilta-auringon puolelta. Tähän päätyyn tulee siis saunan terassi ihmispaljuineen.

1668342.jpg

 

Ulko-ovelta olohuoneeseen päin. Porrastuksen kohdalle tulee vielä pätkä seinää, jotta telkun saa hyvin asennettua.

1668372.jpg