Nyt muistan, miksi päivittäminen on ajan puutteen lisäksi niin vastenmielistä... Juuri tunnin kirjoittelin kaikenlaista Tontilla tapahtunutta, ja sitten yhdellä napin painalluksella hävitin kaiken! Saatte siis tiivistetyn version tapahtuneesta.

Tuulensuojalevyt ja ulkoseinien villoitukset ovat melkein valmiit. Kamat puuttuvat vain sisääntulon päätykolmion yläosasta (Telineitä odotellessa...) ja yhdestä kuistin seinästä noin metrin matkalta. Ilmastointiputkien vetämiseen meni vajaat neljä päivää, ja vielä puuttuu 3-4 sauman teippaus. Muuten putkisto on mallillaan. Tuuliohjureita on asennettu noin kolmasosa. Se on sellaista luppopäivien hommaa, kun ei viitsisi millään muuta tehdä...

Melkein valmista seinää:

1711207.jpg

Eilen polteltiin roskia, ja ajatuksena oli asennella loput ohjurit. Suunnitelmat sitten vähän muuttuivat, kun tontille alkoikin lappaa porukkaa. Asennettiin sitten puolet ikkunoista! Porukalla laitettiin isoimmat ja painavimmat ikkunat, pienemmät saadaan laitettua Mestarin kanssa kaksinkin. Kyllä olkkarin ja pelihuoneen isot ikkunat ovat makeat! Ja keittiön 2,5 -metristä ikkunaa suorastaan rakastan. Tosin näkymä on vielä toistaiseksi savikasaan ja synkkään kuusimetsään...

Ensimmäistä ikkunaa asentamassa:

1711216.jpg

Ja keittiön ikkuna mietinnän alla:

1711220.jpg

Torstai-iltapäivä käytettiin kaupoilla ravaamiseen. Tai alle kahdessa tunnissa ja kolmessa kaupassa päätettiin suurin osa materiaaleista. Vielä uupuu keittiön hankintapaikka, vaikka keittiö onkin aivan kristallinkirkkaana mielessä.

Jospa tässä sitten jotain päätöksiä, mitä saatiin tehtyä:

-Ulkoseiniä ei olla vielä koemaalattu, mutta perusvärit on jo melkein päätetty (Seinät, vuorilaudat ja ikkunanpuitteet sekä "valkoiset" osat). Näytöllä nuo värit vaan näyttävät huomattavan harmailta. Sokelista ja katosta tulee mustat.

-Laattalattiat (saunaosasto ja kodinhoito) tulevat mahdollisimman isosta (eli varmaan 100x100) mustasta/tumman harmaasta, röpöisestä laatasta. Baukkarista esmes löytyi ihan kivoja. Saumat mahdollisimman tummalla.

-Laatoitettavat seinät (saunaosasto ja osa kodinhoidosta) tulevat kiiltävää, valkoista, eläväpintaista laattaa, joka sopii kooltaan lattiaan. Saumat laitetaan varmaan valkoisella, ettei Rouvan silmään ota, jos saumat eivät osukaan ihan kohdilleen. Suihkuseinän viisteeseen laitetaan joko jotain luonnonkivimäistä tai yhtä tietynlaista lasi/kivimosaiikkia.

-Mestari itse oli löytänyt ehkä maailman upeimman lattian! Tuolla kuosilla hän sai laminaatin läpi aivan 6-0 - mä en haluakaan enää muovimattoa. Rauta-Otrasta lupasivat, että meidän uusi Perspective -lattia saapuu Tontille rahtivapaasti kahdessa päivässä tilauksesta.

-Päävessan yhdistetty allas ja allastaso on myöskin täysin Mestarin toiveen mukaiset. Kvikissä kävimme katsomassa keittiötä (Ei kuitenkaan haluta ottaa sellaista, jonka koot eivät sovi suomalaisiin standardeihin) ja sieltä löytyi aivan upea graniittitaso. Valitettavasti en osaa linkittää sitä tähän, mutta sittenpähän näette...

Tänään olisi tarkoitus asennella loput ikkunat, kunhan nyt käymme ensin juhlimassa yhdet rippijuhlat. Huomenna suunnataan Hämeenlinnan ylijäämävarastolle syynimään keittiökalusteita. Nyt kun tuo malli mielessä muuttui, niin taidamme saada kamat myöskin sieltä. Silloin myös hinta on huisin paljon alempi.