Ta-ta-daa! Tänään meillä onkin isketty lautaa julkisivun hankalimpaan ja korkeimpaan paikkaan. Kyllä maar näyttää upealta! Me sitten tykätään tuosta tummanruskeasta, kuusenrungon väristä. Talosta tulee paljon matalamman oloinen, ja se hukkuu hyvin metsään. Aivan kertaskaikkisen kiva. Vaaleat nurkka- ja ikkunalaudat tulevat vielä keventämään ja raikastamaan vaikutelmaa. Meidän koti on melkein valmis! Toivottavasti värisuunnitelma menee kaupungilla läpi... Enpä kyllä olis ikinä uskonut, että halutaan noin tumma seinä kotiin, mutta ihminen voi näköjään yllättää itsensäkin. Laattakaupoillakin yllätettiin, kun valittiin metallinhohtoista laattaa - me, jotka ei välitetä kiillosta ja kimalteesta!

1795307.jpg

1795312.jpg

Tehotytöt olivat taas oikein tehopakkauksia, ja kantoivat terassilaudat portilta maalauspaikalle. Likat kuskasivat vaatimattomat 1500kg puuta! Osan saivat maalattuakin, mutta sitten tuli se toissapäivästä asti odotettu sade ja pilasi suunnitelmat loppupäivän osalta.

Seinä aiotaan maalata jo nyt, tai siis mahdollisimman pian sään salliessa, toiseen kertaan noita telineitä vaativalta osalta. Sitten vasta isketään räystäslaudat kiinni. Sitten telineet voikin purkaa pois, eikä niitä tarvi tuohon kohtaan kasailla uudelleen.

Osaa puutavaraa näyttää jäävän ihan kiitettävästi yli. En edes tiedä, montako metriä ulkoseinäkoolausten päälle tulevaa höylättyä lautaa jää yli. Niistä saa melkein tallin rakennettua. Noh, ehkä niistä on euro tai kaks maksettu talopaketin yhteydessä.

Ensiviikolle pitäisi saada teknisen tilan seinät valmiiksi. Silloin olisi tulossa maalämpöpumppu paikan päälle. Hyvältä vaikuttaa. Takan toimitus on tilattu viikolle 39 ja puuttuvat laatat tilattu. Onneksi molempien ajankohtaa voi aikaistaa tarvittaessa :-)

Ai niin. Eilen meille syntyi perheenlisäystä. Suonsyrjän haarapääskyneloset tai -vitoset voivat hyvin, ainakin sirkutus ja jutustelu on todella äänekästä. Tämän lähemmäksi emme menneet, etteivät vanhemmat saa slaagia!

1795323.jpg