Päivitykset nyt ihan hieman laahaavat perässä, tilanne on vähän sama kuin valmiusastetodistuksille ;-) Pukkaanpa tähän muutamia kuvia, joista ehkä näkee, ettei työmaalla ole pelkästään laiskoteltu.

Teknisessä tilassa on tapahtunut ehkä eniten. Maalämpöpumppu on asennusta vaille valmis, sähkökaappi seinässä ja seiniäkin vähän rakennettu.

1899856.jpg

Piippu on aikaa sitten saavuttanut harjakorkeutensa. Pellityssetä kävi eilen mittailemassa ikkunoita ja piippua, jotta ensi viikolla saadaan pelllitykset, piipunhatut ja muut paikoilleen. Muuraria vielä odotellaan muuraamaan saunan seinää, jotta päästään pikkuhiljaa laatoittamaan pesutiloja. Tilauslaatoistakin tuli eilen varmistus, jotta odottelevat meitä kaupan varastossa.

1899860.jpg

Tässä vähän yleisnäkymää pelihuoneen ovelta eteiseen päin. Ympärille on jo tätä kirjoittaessa rakentunut seiniä kummasti, tässä on vaan väliseinäpuut paikoillaan. Ovetkin näyttävät vielä lojuvan keskellä olohuonetta...

1899870.jpg

Nyt ovet ovat jo paikoillaan, jotta lämpö pysyy sisällä. Helat ja lukot piti viime lauantai-iltana hakea hätpikaa. Valintaan kulutettiin aikaa noin 1 minuutti... Ja hyvät niistä tulee. Nyt saa ovetkin lukkoon, joten kaikkia työkaluja ei tarvitse roudata päivittäin pois tontilta. Se helpottaa päivän hommia kummasti!

1899878.jpg

Tässä on teknisen tilan ilmastointihärpäkkeitä. Vähän eristystä vielä puuttuu, mutta periaatteessa ilmastointi toimii jo. Täytyihän sitä sen verran kokeilla, että poistoputket suorastaan imaisivat A4-paprut kiinni. Eilen käynyt pellityssetä on tehnyt myös ilmastointeja joskus, ja hän oli sitä mieltä, että hyvin on ensikertalaisten asennukset onnistuneet :-D Vaan Isäntä on jo päättänyt, ettei hänestä tule ainakaan ilmastointimiestä isona...

1899884.jpg

Tässä näkyy vähän kodinhoitohuoneen sisäänkäyntiä. Varsinainen pääsisäänkäynti on vasemmalle khh:n ovesta, ilta-auringon terassi oikealle. Reunapellit, rännit ja alastulot puuttuvat vielä katolta. Reunapellit on tilattu, ja niitä pitäisi asennella ehkä ensi viikolla. Päätettiin valita valkoiset pellit, jottei ne kavenna otsalaudan valkoisuutta yhtään. Saas nähdä, miltä näyttävät sitten mustaa kattoa vasten.

1899877.jpg

Tänään päivän tärkein ohjelma on kiukaan hakeminen. Paikallisessa rautakaupassa tehtiin varaston siivousta, ja sieltä sattui löytymään juuri oikean kokoinen ja oikean kätinen Misan laavukiuas, jossa oli yksi naarmu. Saatiin siitä sitten paria euroa vaille 300€ alennusta. Jii-haa!