Eilen Isäntä alkoi vetämään meille sähköputkituksia. Tat-ta-daa! Tuntuu, että homma nytkähti taas hirmuisesti eteenpäin. "Ala"osan kytkinten ja releiden putket on jo vedetty, pistorasioiden putkitukset uupuu vielä. Tänään olisi tarkoituksena vetää samaan syssyyn keskuspölynimurin (Nilfisk, poistotarjouksena tukusta 150€) putket. Eilen illalla kympiltä yritettiin vielä kurkkuputken kanssa testailla pistokkeiden paikkoja...

Eilen huomattiin myös se, että ylä- ja alatason rappuset menevät seinään nähden ihan pöllösti. Toisella puolella rappuset ovat juuri aukon kokoiset, ja toisella puolella tulevat vessan kohdalla 5cm seinästä ohi. No pah ja pöh. Päätettiin sitten, että rappuset laitetaan vähän vajaiksi kummaltakin puolelta. Ehkä se on kuitenkin pienempi paha. Eipä oltu tuotakaan huomattu, kun ollaan piirrustuksia syynätty. Tässä on oppinut muuten, että miljoona asiaa ja linjausta pitää syynätä sitten seuraavalla kerralla rakentaessa ;-)

Toissailtana pääsin vähän aloittelemaan väliseinien pakkeloimista. Tuntuu heti paljon valmiimmalta... No hei, vielä on hirveästi hommaa jäljellä. Väliseinien toiset puolet pääsee pakkeloimaan sitten joskus, kun on ensin vedetty sähkö, villat ja levyt seinään.

Loppuviikolla käytiin valitsemassa myös ns. peruskattovalaisimet. Markkinoille oli tullut säädettäviä, upotettavia energiansäästölamppuja. Me tahdotaan niitä. Niillä ei tarvita niin isoa asennussyvyyttä kuin kuumenevilla halogeeneilla, ja halogeenit ovat vissiin ainoat, joissa on ollut tähän mennessä säätömahdollisuus. Eihän vinoon kattoon voi laittaa säätämättömiä valoaja, eihän? Pariin tasakattoiseen huoneeseen meille tullee ne perushalogeenit, kun niitä jäi yhdeltä työmaalta yli... Riippuvalaisimia tulee tasan keittiöön, jotku plafondit tms makkariin ja työhuoneeseen. Niillä en ole vielä päätäni vaivannut. Muurari tulee tänään suunnittelemaan pesuhuoneen seinien muuraamista. Ihan hyvä, sillä takka on tulossa viikolla 39, ja sen taustaseinän pitäisi olla pinnoitettu siihen mennessä - eikä meillä ole vielä koko seinääkään!