Tänään täytyy antaa vain pikainen väliaikatiedote Talon tilanteesta.

Ylätason kaikki sähköt on vedetty. Jopa keskukselle tulee virta :-D Tosin rasiat ja kytkimet on vielä kytkemättä, mutta niillä ei ole kiirutta.

Ylätaso on pintamaalattu kahteen kertaan keittiön vihreää seinää lukuunottamatta. Koivutapetin malli kun ei ole vielä hyppysissä, niin emme voi valita oikeaa väriä vastapäiseen seinään. Alataso on kodinhoitoa lukuunottamatta siis kertaalleen pohjamaalattu. Pakkeloinnit pitää vielä hioa ja maalata alataso uudelleen. Sen jälkeen se saa saman sävytetyn valkoisen pinnan kuin ylätasokin.

Ylätasolla (keittiö, olohuone ja pelihuone) on asennettu viimeiset paneelit tänään kattoon. Alatason katoista puuttuu vielä laudoitukset, joten sen panelointi saa vielä odottaa.

Keittiöön on asennettu ensimmäiset laminaattirivit. Niitä täytyi laitella sen verran, että keittiön kaappeja saa kasattua siihen päälle. Lattiasta tulee makea! Keittiön allaskulman kanssa meinasi tänään mennä hermot... Kulma tehdään kahdesta konsolista ja jätevaunukaapista. On se vaan kumma, että ollaan saatu rakennettua talo, mutta yksi vaivainen kulma meinaa olla liian pulmallinen. Naurettiinkin, että se on varsinainen pulmapeli.

Pesuhuoneessa on asennettu mosaiikkikulma ja seinälaatat alimmaista riviä lukuunottamatta. Saunassa on kiuasseinä laatoitettu jo aikapäiviä sitten. Pikkuvessan Isäntä laatoitti tänään. Siinäkin tuli vähän ylläriä. Olimme siinä uskossa, että 10x10 -laatta on 9kpl:een verkossa - vaan eipä ollutkaan. Onneksi laatoittamista ei ole kuin parikymmentä neliötä... Saunan lattiaan vedettiin tänään vesieriste, eli sen pääsee laatoittamaan huomenna. Loppuviikosta varmaan saumaillaan ja pestään laattoja, luulen ma.

Huomisen ohjelmassa on kattohommia. Veljekset kuin ilvekset päättivät, että kuivalla kelillä on hyvä keikkua katolla asentelemassa puuttuvia pellejä.

Jotta elämästä ei puuttuisi jännitystä, on Tontin lähellä tavattu kunnon villieläimiä - tai ainakin jätöksiä. Enpä tiedä kuka teki tunnistuksen, mutta alle kilometrin päässä meiltä on löydetty suden jätöksiä. Onhan noita nähty ainakin viime vuonna ja siitä pari vuotta aikaisemminkin täällä. Toivotaan, että ne ovat kaikki olleet jotain yksinäisiä vaeltajia. Enpä soisi, että lähimaastoissa olisi susipentueita...