Selvästikin Emännälle iskee bloginpitoväsymys, kun Isännälle iskee rakennusväsymys :-) Ei vainenkaan, kiirettä on pitänyt niin, ettei paljon ole ehtinyt pitää kuulumisia ajan tasalla. Isäntä puuhastelee pikkuhommia ja orientoituu töihin menoon. Vuoden lopussa vuorotteluvapaa on pidetty, ja ansiohommat kutsuvat.

Nyt ollaan tosiaan kuukausi asuttu täällä uudessa, omassa kodissa metsän keskellä. Kyllä tämä on taivas. On niin mieletöntä, kun illalla menee ulos, eikä missään näy yhtään valoja. Paitsi tähtiä. Nekin ovat täällä metsän keskellä kirkkaampia kuin kaupungissa :-D Pihalla voisi kukkeloida vaikka ilkosillaan, ja kukaan ei näe. Koirat saa haukkua keskellä yötä, eikä ketään häiritse. Taivaallista. Ikkunoissa ei ole verhoja, eikä ihan äkkiä tulekaan. Luonto saa tulla sisälle, kun ei tarvitse suojata omaa tilaansa naapureiden katseilta. Ihanaa.

Raksahommat ovat jonkin verran hiipuneet - aivan kuten odotettavaa oli. Kun telkka ja väliaikaiset nojatuolit saatiin viritettyä paikoilleen, istuttiin varmaan neljä iltaa tuijottamassa aivottomina telkkaria. Sekin on ollut taivaallista! Nyt olkkarissa on ihan oikeat, sinne kuuluvat, huonekalut. Jotain pientä pitää vielä hankkia, esmes jalkalamppu puuttuu. Niitä puuttuvia etsiskellään sitten ajan kanssa.

Kodinhoitohuonetta lukuunottamatta pinnat ovat jo melko valmiita, vain päävessa puuttuu. Sinne pitäisi Kvikiltä suunnitella jotain kivaa, mutta ei vaan inspiroi, ei sitten millään. Toki muutenkin on vielä laiteltavaa: saunan vessa ja pukuhuone pitää maalata, samoin kun keittiön yksi seinä. Keittiön välitilaan pitäisi löytää tapetti ja hankkia lasi. Pukuhuoneeseen pitäisi suunnitella kaappia ja istumispaikat. Pari keittiön kahvaa puuttuu, samoin tasojen silikonisaumat. Saarekkeen tasokin pitäisi kaits laittaa kiinni... Väliovien ympärykset pitäisi siistiä, samoin listat puuttuu kaikkialta. Keittiön ja olkkarin välinen seinäke pitäisi pinnoittaa, kun vaan keksisi, että millä. Tässä vaiheessa ei enää jaksaisi miettiä ja valita mitään. Haluaisi vaan asua ja olla ja nauttia olosta... Tulevana vuonna on kuitenkin vielä niin paljon hommia, ettei näitä voisi lykätä kovin pitkälle.

Eteisen ja olohuoneen välisiä rappusia ollaan aloiteltu tänään. Niissä menee varmaan huominen päivä, mutta sitten ei tarvitse hyppiä enää tiilien päällä. Ennen uuden vuoden saunaa lauteille pitäisi tehdä vielä rappunen. Sauna on muuten mallillaan, ja siitä tuli mustana aika hieno. Nyt vaan harmittaa, kun en vetänyt seiniäkin mustalla. Tuo harmaa on liian vaalea... Kiuaskin on itse asiassa vähän tehoton, kun ei huomattu huomioida tuon kiviseinän tuomaa lisäkuutiomäärää. Tosin saunan saa kyllä lämmitettyä oikeinkin kipakaksi, mutta noilla hiukan kosteilla puilla siihen hurahtaa aikaa kolmatta tuntia ;-) Ei kovin viehkoa työpäivän jälkeen!