Alusta alkaen Mestarilla oli ajatus rakentaa talo itse pitkästä tavarasta - niin suomalaiset tekee. Nooh, ei siinä mitään. Seuraavaksi piti löytää jostain suunnittelija. Päädytiin paikalliseen korjausrakentamisen erikoismieheen, inssiin, rakennesuunnittelijaan, joka toimisi myös valvojana. Ystävät häntä suosittelivat ja hintakin osui kohdalleen.

Ekat treffit suunnittelijan kanssa olivat heti syyskuun alussa. Kerrottiin omia ajatuksiamme ja tilantarpeita. Suunnittelijamme TJ otti sitten ekojen luonnosten teon työn alle. Ja kyllä niissä kestikin. Toista kuukautta vierähti, ennenkö saimme ekat luonnokset, joista lähteä suunnittelussa liikkeelle. Tuntui, ettei niissä oltu juurikaan kuunneltu, mitä ekassa palaverissä kerroimme. Jos tarvitsemme yhden makkarin, niin ei sinne hemmetin taloon tarvi piirtää kolmea!

Lokakuulla sitten soittelin erikseen, että kuuluuko asemapiirroksesta mitään. Sitä kait kuitenkin tarvittaisiin suunnittelutarvekartoitusta varten. Juuh, on hän käynyt tontilla, mutta josko kollega vielä piipahtaisi. Kollegalla oli sitten uusi luonnos mukana, joka oli itse asiassa meidän viikonlopun aikana edellisistä ehdotuksista parantelematta puhtaaksi piirretty.

Vieläkään asemapiirroksesta ei ole kuulunut mitään, pohjaluonnoksista ei ole kuulunut mitään. Mä en ala. Me ei saada ikinä hommaa liikkeelle tällä mallilla.