Heti oitis, kun saatiin kaupat tehtyä, lähdettin kinuamaan uusilta naapureilta aitalupaa. Kaava-alueen ulkopuolella naapureille pitää ilmoittaa asiasta, jos aita rakennetaan aivan rajalle. Mehän toki haluamme käyttää hyödyksemme jokaisen neliön, että koirilla varmasti on tilaa juosta... Lupa heltisi kaikilta muilta, paitsi yhdeltä hesalaiselta, joka ei vastannut mitään.

Ookkei, ei muuta kuin aitaverkon tilaukseen. Soitto RautaRantalaan: "Tahtoisin 400m riista-aitaa, saisi olla 200cm kokeaa." Selvä pyy, lasku maksuun, ja verkko oli seuraavana päivänä kotipihassa. Siitä ne pulmat sitten alkoivatkin. Ideana oli laittaa harjaterästä tolpiksi. Muuten hyvä, mutta Mestari antoi Assarin tilata liian hentoista terästä, josta ei ollut mihinkään. Mestari itse sitten osti monen mutkan kautta vahvempaa harjista, jonka kuljettamista varten piti erikseen vuokrata 4,5m pitkä peräkärry.

Hyvä juttu, teräkset tontilla, Mestarilla mukana omarakentama juntta. Juu-uh. Ihan hyvä, mutta kulmatolpat ja "kiristystolpat" pitää kuitenkin kaivaa ja rakentaa puusta. Se onnistui ihan hyvin, kun Mestari rakenteli ensin maakairan. Terästen asentelu sitten olikin vähän haastavampaa, koska metsässä on tietenkin pelkkiä kiviä. Just just, oliskin ollut liian helppoa.

Yhdeksi viikonlopuksi otettiin aggregaatti vuokralle, ostettiin uusi poravasara ja terä, ja Mestari sitten porasi viikonlopun reikiä. Siitä homma lähtikin sitten oikeasti etenemään. Vähän toista viikkoa taisi mennä, että saatiin verkot viriteltyä tolpituksiin kiinni. Verkko kiinnitettiin tosi sievästi surrilangalla ja nippusiteillä. Eihän sen ulkonäköä tuolla metsässä kukaan taivastele, pääasia että hirvet pysyy poissa ja koirat kotona.

Nyt on vielä projektina tehdä aidan alaosasta pikkukoiran kestävä. Siitä ohkoisesta harjateräksestä Mestari on taivutellut maakoukkuja, joilla verkkoa saa kiristettyä maahan kiinni. Pari koukkua pitäisi vielä tehdä, korottaa aitaa yhdestä kohdasta ja punoa verkkoa yhden montun kohdalle. Sit alkais olla mallillaan.