Päivät alkaa olla niin kovin lyhyitä, ettei tontilla ehdi tehdä oikein mitään viikolla. Viikonloput sitten pyhitetäänkin metsässä notkumiselle.

Eilen Appiukko kävi kaatamassa pari pikkukuusta. Sille on niin tärkeää päästä hommiin mukaan. Meillä on vaan täysi työ pitää Ukko aisoissa, kun se laittaisi koko metsän matalaksi. "Aloitetaan tosta ja jatketaan tonne ja otetaan kaikki isot pois!" Ei-ei-ei. Ei metsätontilta voi poistaa kaikkia puita, tai meidän poppoo ei ikinä muuta sinne. Kyllä jo parin kuusen poistaminen avartaa metsää ihan hirmuisesti. Käy vaan mielessä, että miten metsän sammalpohja kestää noiden isojen kuusten kaatamisen. Pahaa pelkään, että sammalikosta tulee heinikko.

Tonttitien varrelta bongattiin yksi motokuski työn touhusta. Mestari tunkee sinne heti maanantaina kysymään, josko kuskilla ois aikaa tulla meille hommiin - siis sitten kun maa vähän jäätyy. Mä en halua kenenkään rälläävän isoilla koneilla tuota sulaa savimaata ihan velliksi. Kaikki mun sammalet ja jäkälät häviäisi sinne liejun joukkoon.

Sähköhommia varten on hankittu maakaapelit ja työmaakeskus. Tulevalla viikolla tuttu raksamiäs tulee katsomaan, jos kaivaisi kaapeliojan tolpalta tulevan tallin vierustalle. Samalla hän saisi raapaista pienen ojantapaisen tuohon tien pieleen. Tulevan tallin paikka kun tuntuisi olevan yksi tontin märimmistä, niin saisi johdettua edes pintavesiä jo tässä vaiheessa vähän kauemmas.