Heleijaa! Niin se homma etenee. Eilen näytti vähän vastoinkäymiseltä, kun heti aamutuimaan maalämpökaivo oli täynnä liejuista vettä. Kallio oli tullut vastaan jo jossain 3-4m:n tietämillä ja suojaputkea laitettiin kuutisen metriä. Ilmeisesti kallio on kuitenkin sen verran rikkonainen, että putkea piti vähän lisätä. Nyt reiässä on suojaputkea 10m, reikää on 150m ja ylös tuleva vesi on melkoisen kirkasta. Hienoa.

Tänään olisi sitten vuorossa käyttövesikaivon poraaminen, koska muut urakat kutsuvat Porakaivohemmoa jo huomenissa. Hän epäili, että vesikaivosta tulee noin 70 -metrinen. Vaan tämä päivähän tuon näyttää.

Sekä Kaivurimestari että Porakaivohemmo ovat olleet mielissään, kun meillä on kahvit valmiina. Varsinaista ruokaa metsässä nyt ei viitsi alkaa notskilla väsäämään, mutta hernesopat ja makkarat on kuitenkin aina tyrkyllä. Monessakaan paikassa niin ei kuulemma ole... Isännät ilmoittavat lähtevänsä syömään ja se siitä. Mun mielestä aivan käsittämätöntä. Kuuluhan se nyt edes tavallisiin käytöstapoihin tarjota ruokamahdollisuutta. Tai sit me ollaan vähän outoja.

Ilta on aamua viisaampi

Nyt on poraukset toistaiseksi porailtu. Käyttövesikaivosta tuli loppujen viimeksi 60 -metrinen, 15m Porakaivohemmon oli pitänyt putkittaa. Jossain vähän vaille 50m:n kohdalla reiästä oli tullut vain kuiva henkäys, veden tulo oli loppunut kokonaan. Sen jälkeen oli tullut noin metrin kerros punaista graniittia, jonka alta vesipadot sitten lähtivätkin liikkeelle. Hemmo arvioi, että tuotto on suunnilleen 2m3/h. Hän tulee vielä viikolla putkittamaan reiät, jos hyvin käy. Ei muuta kuin laskua odotellessa...

Mestari siivoili metsää, teki mokoma mun hommia. Nyt tieltä näkyy raja-aidoille asti! Täytynee mennä jonain päivänä kameran kanssa suhaamaan.