Alapohjan valu suoritettiin siis viime viikon torstaina, 29.5.08. Hienoa jälkeä Kilkkisen poijjaat tekivät. Meidän hommaksi ei jäänyt muu kuin valun kasteleminen joitain kertoja päivässä.

Viikonlopun aikana Rouva Assari oli laahuamassa maailmalla, ja Mestari itsekin vietti jonkin sortin luppopäiviä. Vähän autotallin täyttöjä hän teki, mutta muuten keräili voimia tulevaa varten.

Timpuriporukka aloitteli tänäaamuna rungon pystytystä. Keskiviikkona olisi meininki nostaa kattotuolit paikoilleen. Ja Assari pääsee tontille seuraavan kerran vasta torstaina - sillähän on silloin pirtti pystyssä Ü Vähän ylimääräistä työtä aiheuttaa tuo kattotuolien asennuspäivä. Sisäverhouslevyt tulevat vasta perjantaina, ja ne oli tarkoitus nostaa jo valmiiksi olohuoneeseen, jotta niitä olisi sitten helppo liikutella... Vaan ei sen väliä, liikutellaan vähän vaikeamman kautta, jos se on timpureille parempi näin.

Lis. 15:05.
Nooh, runkotolpat saatiinkin jo pari tuntia sitten pystyyn, timpuriporukka on ollut melko ahkeraa Ü Pieni pulma tuli, kun rupesivat mallaamaan ikkunoita - ne eivät mahdu paikoilleen. Syykin löytyi pikaisen tutkimisen jälkeen: Yläosan runkotolpat ovat vaatimattomasti 20cm liian lyhyet. Syy löytyi suunnittelijasta. Timpurit laittavat runkotolpat omasta tavarastaan, ja ottavat mukaansa Kastellilta toimitettavat uudet tolpat. Päivä sitten meni ihan hukkaan, kun ensin pystytetään ja sitten puretaan...