Tänään oltiin taas reippaita, ja käytiin siellä etukäteen ajatellussa, nyt varmistuneessa keittiönhankintapaikassa. Kyllä tarjoukset vaihtelevat kovasti. Ns. oikeiden keittiöfirmojen tarjoukset pelkkien keittiön kalusteiden ja tasojen osatlta olivat 6350€ ja 8500€ ja siihen muut tilat vielä lisäksi. Tutusta halpispaikasta löydettiins itten etsimämme.

Hämeenlinnan ylijäämävarastolta löydettiin:
-Keittiöön kiiltävät, fasettireunaiset, valkoiset ovet pähkinäisillä rungoilla. Taso vanhaa tammea, laminaattia tai mitä lie levyä olikin. Vetimet harjattua alumiinia tai jotain sinne päin.
-Kodinhoitoon mattavalkoinen, paksu taso. Ovet kiiltävän punaista ja suorareunaista. Samat vetimet kuin keittiöön. Monta metriä liukkarikomeroa, jossa osa valkoista ovea ja osa harmaata peiliä. Reunukset harjattua alumiinia.
-Pukuhuoneeseen khh:n kaltaiset - mutta valkoiset - matalat laatikot istuintasoksi ja yksi korkeampi kaappi pyyhkeille. Taso samaa vanhaa tammea kuin keittiössäkin. Vetimet samat kuin kaikkialla muuallakin.
-Tuulikaappiin pari metriä liukkarikaapistoa sisällyksineen. Reunukset ja vetimet samat kuin kodinhoidossa. Peili harmaa, puuosat samaa pähkinää kuin runkokin.

Tämän kaiken hinnaksi tulee oikeasti - ihan aikuisten oikeasti - 7900€ !!! Kaikki ovet kuitenkin ovat tilaustavaraa, ja kaikki liukkarit tehdään tilauksesta maksimikorkeiksi (274cm). Ehkäpä Isäntä sittenkin saa sen kattosuihkunsa, jonka hintaa en ilkeä edes kirjoittaa tähän...

Eilen saatiin asennettua viimeinen ikkuna klo 19:56. Makea tunne! Nyt meillä on melkein koti. Kotopääskysetkin oppivat kiertämään ovien kautta, kun olivat ensin kerran pämähtäneet ikkunaa päin.

Huomenna lainassa oleva dumpperi-vauva pääsee hommiin. Tarkoitus olisi vähän siivoilla, ennenkö kattopellit huomenna saapuvat paikalle.

1711265.jpg

Meiltä löytyi näsiän lisäksi tällainen vähän harvempi kukkanen - Pallorus Uretanus. Se kukkii kauniilla pallomasella kukalla yleensä heinäkuulla ikkuna-asennusten jälkeen. Kukka on erittäin sitkeä ja kestävä, se ei hajoa hevin pakkasillakaan. Värivaihtoehtoja ei kylläkään ole kuin tämä vaalean kellertävä, kerrannainen versio.

1711252.jpg