Meillä on ollut eilen runkotarkastuspäivä. Siinä ei löytynyt mitään huomautetttavaa. Oli tosin vähän turhauttavaa, kun kaupungin ihminen pyöritteli piirrustuksia käsissään, ja totesi, että "Tällaisten tarkastukset olevann vähän turhia, kun hän ei ymmärrä näistä mitään. Kai se teidän mestari on nämä naulaukset ja muut katsonut..." Että sillees.

Ko tarkastuksen jälkeen sitten pojat olivatkin huomanneet parikin juttua, jotka vähän mättävät. Olkkarin takkaseinä ei ole suora. Takan kohdalla se tekee parin sentin kuprun olkkarin puolelle. Levyttäminen ja villoittaminen mahtanee olla mukavaa. Tänään soitellaan Timpurille, että miten aikoo asian korjata vai tekeekö koolaukset itse. Myöskin yhden palkin ylityksessä höyrynsulkumuovit ovat väärässä välissä. Kaveri saa katsoa sitä samalla.

Pikkuhiljaa näyttää siltä, että saavat todellakin tehdä pesuhuoneen ja piipun muuraukset talkootöinä... Onneksi ehdottivat sitä ihan itse. Muurarin pitäisi tulla tällä viikolla hommiin. Hän tuossa yhtenä päivänä olikin tontilla (emme kyllä tienneet, että hän tulee muuraamaan) ja kaveri oli vaan todennut jälkeenpäin, että onpas mukavaa väkeä. Saa nähdä, mikä mieli on urakan jälkeen...

Tänään saadaan pelipaikalle telineet, jotta päästään tekemään viimeiset levytykset. Paikallinen kuorma-autoilija käy hakemassa tellingit tuosta 50km päästä. Eiköhän 12m pitkät telineet riitä...?

Mitäs muuta tässä viikon aikana ollaan touhuiltu, pitää oikein miettiä. Ulkotäyttöjä aloiteltiin pikkuisittain, styroksit ja vähän täyttöä on kahdella seinustalla. Terassin pilarinpaikat on mitattu ja pilarin ympärille laitettu styroksit. Täytöt jäivät sitten vähän lepäämään, kun rakstori meni rikki eikä saatu Kaivurimestaria paikalle siirtämään sitä suuren  suurta kiveä. Varmaan tällä viikolla tulee toinen kaveri kaivelemaan viemärijuttuja paikoilleen, niin sitten saadaan kunnolla keskittyä ulkotäyttöihin. Onneksi raksan osa ei maksanut kuin muutaman satasen, niin Mestari sai sen mallilleen, ja hän pääsee taas huristelemaan sillä.

Olo/pelihuoneen kattoon on laitettu höyrynsulut ja koolaukset ja villat heitelty ylös. Olkkarin seinässäkin on muovitusta aloiteltu, mutta koolaukset vielä odottaa. Yllättävän helposti tuo katon muovitus kävi kahdestaankin, vaikka meikäläisellä on sellainen korkeanpaikankammo, että 3,5m sisäkorkeus alkaa olla liikaa... Kolmeen pekkaan se kävikin sitten kuin leikkiä vain. Muut tilat on siinä suhteessa helpompia, että katto on ainakin suora, ei tarvi kikkailla tikkaiden kanssa.