Pari viimeistä päivää on ollut suosiollista maalaussäätä. Parikymmentä litraa valkoista ja toista kymmentä litraa ruskeaa maalia on hinkattu lautoihin. Nurkkalaudat ja muut valkoiset osat maalattiin jo valmiiksi kahteen kertaan. Maalatessa tosin huomattiin, että terassien kattojen laudat uupuvat. Ne kyllä kuuluvat Kastellin toimitukseen, mutta niitä ei ole vielä näkynyt tontilla. Niistä täytynee huomenna soitella. Vuorilautojen ekan kerran maalauksessa otettiin ruisku avuksi. Sen kanssa levittäminen onnistuu nopsasti eikä pensselin kanssa tarvi hinkata ihan mahdottomasti. Laudat maalataan toiseen kertaan vasta seinässä - eli sitten joskus...

1788798.jpg

Kattopeltejäkin ukot saivat viikonlopun aikana paikoilleen jo ehkä viidenneksen verran. Ei tuo peruspeltikatto ole ollenkaan niin paha kuin mitä etukäteen pelkäsin :-) Yksi pelti putosi katolta, ja taas oli onni onnettomuudessa mukana. Pelti meni ehkä kaksi senttiä keittiön ikkunasta ohi, ikkuna säilyi ehjänä ja peltikin ryttääntyi vain vähän. Täytyy kokeilla, josko sen saisi siististi oikaistua.

Ulkokoolaukset tehtiin tänään melkein puoleen talosta. Huomenissa jatketaan joko sitä (kun siihen pitää iskeä vielä jotkut pirskatin laudatkin päälle) tai katon pellitystä, kun hyvää ilmaa on kerran luvassa.

Timpurit tulevat keskiviikkona katsomaan, mitä sille vinolle olohuoneen seinälle tehdään. Kattoraknnelmia kun ei kai oikein voi nostaa, niin koolannevat sen sitten kuten parhaaksi katsovat. Seinän korjauksen jälkeen voikin alkaa miettiä hormin muuraamista, ja homma nytkähtää eteenpäin.