Paljon on taas tullut sellaista pientä puuhastelua viimepäivinä.

Kaivuri piipahti Tontilla tiistaina, ja levitteli lannalta haisevaa savea taas ympäri ämpäri. Viemäreille kaivettiin oma koti pihatien varteen ja Wehoputs iskettiin maihin. Tiistai- ja keskiviikkoiltojen aikana saatiin tasattua putkistoja vähän paikoilleen ja osin pienesti peiteltyäkin. Sora vaan loppui taas yllättäen kesken, joten peittely jatkunee vasta huomenna Kauran käytyä soratoimituksella. Vaan on hiukka messevää, kun kahvinjämät voi kaataa viemäriin :)

1780486.jpg

Kaikissa katoissa on nyt höyrynsulkumuovit. Viimeiset vedeltiin tänään Assarin Iskän ja S:n kanssa. Kiitos miljoonasti avusta, yksin se ei olisi onnistunut mitenkään! Koolaukset tosin odottelevat päivää sateisempaa. Onhan talossa kuitenkin puolet sisäkoolauksista jo tehty!

Ekat maalaushommatkin aloiteltiin tänään. Kaupungille ei tosin ole toimitettu minkäänlaista värisuunnitelmaa, mutta toivottavasti eivät lyttää meidän ajatusta. Räystäs- ja otsalautojen valkoinen kun piti päättää yhdeltä seisomalta maalikaupassa, niin siitä tulee justiinsa sellainen kuin tulee. Meillä ei aleta helpoista asioista tehdä vaikeita. Onneksi tajusin ottaa pienen pötikän seinämaaliakin messiin, niin päästään kokeilemaan, että onko se aivan liian tumma.

Maalauspisteet pihassa ja metsässä

1780492.jpg

1780532.jpg

Takkakauppiaan kanssa meikäläisen pitkääkin pitkempi pinna joutui katkeamispisteeseen ja homma Nunnauunin kanssa on nyt seis. Myyjäkaveri teki mulle toisen oharin, eikä ollut paikalla silloin kun oltiin sovittu. Minulla meni koko aamu hukkaan treffejä odotellessa, kun tontillekaan ei viitsinyt tunniksi-pariksi mennä. Ei sitten ollut myyjää, eikä hän vastannut puhelimeenkaan. Onneksi siihen tuli kuikuilemaan naapuriloossista kaveri, joka myi hirsimökkejä. Hän sitten sattui myymään myöskin takkoja. Suunniteltiin sitten hätpikaa meille uusi, valkoinen takka, kaveri jätti tarjouksen, ja minä pyysin häntä kiittämään Nunnauunin myyjää saamistaan kaupoista. Takasta ei nyt tule ihan sellainen kuin oltais alunperin toivottu, mutta aika kiva kuitenkin: osin kaakeloitu ja osin slammattu, yksinkertaisin mustin osin, pari metriä korkea. Kaiken kukkuraksi alkuperäinen maksimibudjettimme olisi ollut noin 8000€ ja nyt selviämme 3500€:lla.

Että semmosta. Huomenna jatketaan maalaamista ja maansiirtotöitä. Viikonloppuna olisi toiveina saada kattopellitystä aluillensa, vaan saas nähdä kuinka käy.