Ou dääm. Tontilta on tänään bongattu maailman inhottavin, ällöttävin ja ikävin otus. Jopa inhottavampi kuin tukkimiehentäi, joka iski kärsänsä kiinni koiran kirsuun. Rouva sitten nimittäin kaiveli korvastaan oksettavan hirvikärpäsen. Yök.

Sitten rakennusasioihin. Vuorilaudat puuttuvat enää saunan seinältä ja kattolyhdystä. Pari kerrosta puuttuu muiltakin seiniltä, mutta ne odottavat sirkkelin saapumista tontille. Se kun aina tuppaa unohtumaan matkasta.

Katto on harja- ja reunapeltejä vaille valmis. Pelleistä puuttui alunperin pieni pätkä, kun Timpuri olikin rakentanut meille isomman katon kuin mitä piirrustuksissa sanottiin... Toivottavasti siihen ei puututa rakennusvalvonnan puolelta. Rännit ja alastulot pitäisi vielä tilata.

Tänään muurattiin ensimmäiset pilarit terassia varten. Tehtiin myöskin täyttöä (tai siis Isäntä teki) pääoven edustalle. Kyllä siitä sittenkin saattaa tulla siisti... Täyttöjä varten Isäntä oli saanut kitkuteltua irti myöskin sen onnettoman kiven, joka rikkoi raksan hydrauliikan silloin joskus ammoisina aikoina.

Sisäkaton villoitusta päästiin aloittamaan yhtenä päivänä, kun talkootyttö Pauliina osoitti pettymyksensä, ettei meillä sinä päivänä villoitettukaan. Hän kun oli oikein odottanut, että pääsisi kokeilemaan sitäkin hommaa. Eihän siinä auttanut kun kiivetä välikattoon häiritsemään kohta pesästä lentäviä haarapääskyn poikasia, jotta talkoolainen saatiin tyytyväiseksi :-)

Sisäkoolaukset puuttuvat makkarin katosta ja yhdeltä pitkältä ulkoseinältä. Sen jälkeen pääseekin rakentelemaan jo valmiiksi merkattuja väliseiniä ja vetämään sähköjä. Sähkäsuunnitelmatkin rustattiin hätpikaa varttitunnissa saunan lämpiämistä odotellessa.

Saunasta päästäänkin varsin asiaan. Viime sunnuntaina käytiin ostamassa naapurikylästä valkoista maalia räystäslautoihin. Isäntä on "aina" halunnut tietynlaista kiuasta, mutta sitä ei ole ollut saatavilla kuin sähköversiona. Vahingossa löydettiin samanoloinen Misan kiuas yhdistelmäversiona.

Viime viikolla kävin kyselemässä Maskusta tarjousta huonekaluista. Ohhei. Sohva, kaksi nojatuolia, kaksi mekanismituolia, ruokapöytä ja sänky yhteensä reilut 11k€. Kyllä vaan saavat jäädä kauppaan! Tänään sitten käytiin pikaisesti Koti-ideassa, josta vastaavat kamat plus ruokapöydän tuolit plus sohvapöytä irtoavat alle puoleen Maskun hinnoista.