Timpuri oli käynyt eilen takomassa meidän seinää. Leka oli kuulemma raikannut oikein urakalla, kun kaveri mätki seiniä suoraksi... Hän myöskin teki sopivat kiilat, jotta koolaukset saa tehtyä suht sutjakasti. Nyt pääseekin sitten muurari hommiin heti kun hänelle passaa. Muurarikin asuu meiltä muutaman sadan metrin päässä, joten työmaalle ei ole turhan pitkä matka :-)

Eilen maalattiin pääjulkisivun yläosa toiseen kertaan, ettei tarvitse pystytellä telineitä uudelleen sitä varten. Mätkittiin myös räystään aluslaudat kohdalleen. Kyllä se näyttää heti viimeistellymmältä. Yhdet soirot täytyy vielä sirklata aivan seinän viereen, kun mitoitus ei mennytkään ihan kohdilleen... Mietittiin myöskin, kuinka eri räystäiden ja terassien alustat olisi helpoin tehdä, samoin kuin terassilaudoitukset. Vaan nehän Isäntä sitten tekee tavalla tai toisella, ja minun on tyytyminen siihen. Pikkuasioista ei viitsi alkaa kinaamaan.

Vuorilautoja ilmestyi eilen melkein koko metsän puoleiselle pitkälle seinustallekin. Kympin aikaan lähdettiin kyllä jo kotiin, joten muutama lautakerros jäi harmittavasti puuttumaan.

Laattakaupasta saatiin tänään tieto, että kaikki varastotuotteet on saumalaasteineen varattu ja kirjattu meille myymälässä. Sieltä ne voi hakea kun aika koittaa. Tilauskamasta (peskari ja kodinhoito) pitää maksaa ihan kokonainen satanen varausmaksua... ;-) Tilauslaatat tulevat joskus syyskuun aikana, joten se taitaa olla meille ihan passelisti.

Eilen vähän hävetti, kun kuulin timpurin käyneen paikalla. Näppäränä tyttönä väsäsin toissapäivänä jäterimoista ja verkonpätkistä meille portin, joka kenottaa ja vinottaa kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Kaiken kukkuraksi se oli liian lyhyt (paikattu koivun kuorilaudalla) ja se on sidottu tolppiin kiinni kirkkaan sinisellä narulla. Toisaalta - aika taidonnäyte ihmiseltä, joka ei osaa naulata tai sahata. Ehkä siihen tulee vielä joskus siistimpikin versio.