Viimeaikoina ollaan tehty paljon pieniä rästihommia alta pois.

Sisäseinien koolaukset ovat valmiina, samoin katon koolaukset. Eilen Isäntä aloiti mallaamaan väliseiniä paikoilleen. Kyllä taas näyttää pieneltä... Paitsi päävessa, johon mahtuisi vaikka sohva. Taidankin sijoittaa sen sinne, jotta voin seurustella erään ei-niin-seurapiiri-rakon omistavan ystävättären kanssa illan aikana ;-)

Olo- ja pelihuoneiden katot on villoitettu, tänään pitäisi jatkaa muun välikaton villoittamista. Siinä onkin homma, kun ilmastointiputket kulkevat pääosin keittiön puoleisella välikatolla. Noh, pikkuhiljaa paali kerrallaan se valmistuu. Sunan ja peskarin seinät on villoitettu, muut seinät odottavat vielä sähköputkituksia ennen villoitusta.

Ulkovuorista puuttuu edelleen ne muutamat sirkkelöitävät laudat. Eilen sain maalattua kaikki sahatut päät ja talkootytöt olivat auttamassa pelihuoneen seinän yläosan maalaamisessa. Se on nyt kahteen kertaan vedetty - wau. Oli kiva, kun muurari erikseen ja oma-alotteisesti kehui talomme väriä harvinaisen hienoksi. Pieni, mutta niin iso asia meille.

Muurari tulee tänään aloittelemaan piipun muuraamista. Hän kävi tosiaan eilen tsekkaamassa paikat, työvälineet ja ohjeet.

Vessanpöntöt ja sähkökaappi ovat tontilla odottamassa asentamistaan. Ensin kaits pitäisi kuitenkin saada noita väliseiniä kohdilleen. Kyllä eilen mallailtiin jo seinäpöntön paikkaa vähän kohdilleen. Päävessaanhan oli pakko ottaa seinään kiinnitettävä pönttö, kun viemäri oli valun aikana siirtynyt paikoiltaan. Tällä tavoin saadaan siirrettyö pönttö nätisti ikkunan alle - tai ainakin toivottavasti nätisti.

Haarapääskyn poikaset lensivät pesästä lauantaina 23.8. Kyllä tuntuu niin hiljaiselta, kun lapsoset eivät ole tirskuttamassa ja tekemässä lentoharjoituksia vanhempiensa johdolla. Toivottavasti ne osaavat tulla ensi kesänä takaisin!